Potpisivanje sporazuma o saradnji u oblasti standardizacije

Dana 12.07.2011. godine, u prostorijama Instituta za standardizaciju Bosne i Hercegovine, potpisan je sporazum o saradnji u oblasti standardizacije između Instituta za standardizaciju Bosne i Hercegovine i Republičkog zavoda za standardizaciju i metrologiju Republike Srpske.

Saradnja između strana sastojaće se u: razmjeni informacija, iskustava i zajedničkog rada u oblasti standardizacije na teritoriji Bosne i Hercegovine, uključivanju u rad stručnih radnih  tijela, definisanju i preispitivanju politike standardizacije u Bosni i Hercegovini, razmjenjivanju i usaglašavanju nacrta svojih internih pravila i propisa iz područja standardizacije, sprovođenju interne i eksterne edukacije iz oblasti standardizacije u Bosni i Hercegovini, usaglašavanju planova i programa rada, definisanju i realizaciji domaćih i međunarodnih projekata iz oblasti standardizacije, pružanju svih raspoloživih informacija iz područja standardizacije i tehničke regulative, uzajamnom pomaganju na polju informatičke infrastrukture (hardver, softver, dokumentacija i osoblje), redovnom razmjenjivanju informacija, dokumenata i publikacija iz područja standardizacije itd.

Sporazum je u ime Instituta za standardizaciju Bosne i Hercegovine potpisao Goran Tešanović, dipl.inž. a u ime Republičkog zavoda za standardizaciju i metrologiju Republike Srpske Drago Bijelić, dipl.inž.

 78