Састанак руководства Републичког завода за стандардизацију и метрологију и „Орао“ а.д. Бијељина

Представници Републичког завода за стандардизацију и метрологију, в.д. директора гђа Наташа Жугић и сарадници, посјетили су 22. и 23. априла 2024. године „Орао“ а.д. Бијељина и са руководством „Орао“ а.д. Бијељина разговорали о унапређењу сарадње и наставку реализације Уговора о пословно-техничкој сарадњи, потписаног између Републичког завода за стандардизацију и метрологију и „Орао“ а.д. Бијељина.

Са директором „Орао“ а.д. Бијељина, гдн Младеном Стојановићем и његовим сарадницима разговарано је о досадашњим резултатима реализације Уговора о пословно-техничкој сарадњи, унапређењу те реализације и будућим плановима и приоритетима обе стране, те о заједничком развоју законске метрологије Републике Српске у областима у којима су капацитети и стручњаци „Орао“ а.д. Бијељина ангажовани.

Представници Републичког завода за стандардизацију и метрологију обишли су лабораторије „Орао“ а.д. Бијељина у којима се за потребе законске метрологије обавља верификација мјерила, калибрација еталона и испитивања и верификација предмета од драгоцјених метала, као и нове производне и ремонтне капацитете „Орао“ а.д. Бијељина.

Такође, одржан је посебан састанака са руководством Лабораторије Орао“ а.д. Бијељина и руководиоцима одјељења за верификацију који послују у оквиру Републичког завода за стандардизацију и метрологију и разговарано је о текућој проблематици и будућим активностима у области законске метрологије и контроле предмета од драгоцјених метала у Републици Српској.

 

orao 042024