Представници Републичког завода за стандардизацију и метрологију у посјети Институту за стандардизацију Србије и Акредитационом тијелу Србије

1.12.2023.

ISS 01 12 2023 1

 

Представници Републичког завода за стандардизацију и метрологију, в.д. директора, гђа Наташа Жугић и начелник одјељења за стандардизацију, г. Драго Бијелић посјетили су данас у Београду Институт за стандардизацију Србије и Акредитационо тијело Србије.

У Институту за стандардизацију Србије, са директорицом гђом Татјаном Бојанић и сарадницима, разговарано је о наставку реализације Споразума о сарадњи између Института за стандардизацију Србије и Републичког завода за стандардизацију и метрологију Републике Српске, који је потписан још 04.06.2012. године, те помоћи стручњака Института за стандардизацију Србије у одржавању стандардотеке Републичког завода за стандардизацију и метрологију, јачању улоге у промоцији стандардизације у Републици Српској и реализацији заједничких обука, семинара и радионица.

У Акредитационом тијелу Србије, разговарано је са директором г. Драганом Пушаром и помоћницом директора гђом Љиљаном Маркићевић о улози акредитације у областима законске метрологије и организацији заједничких обука на ту тему, како за потребе Републичког завода за стандардизацију и метрологију и републичких органа управе, тако и за потребе привреде Републике Српске.