Godišnji poslovni sastanak predstavnika stručnih tijela ISBiH

U sklopu obilježavanja Dana Instituta za standardizaciju BiH u četvrtak, 12. decembra 2019. godine, održan je Godišnji poslovni sastanak predstavnika stručnih tijela Instituta za standardizaciju BiH. Osim predstavnika stručnih tijela, sastanku su prisustvovali predstavnici institucija infrastrukture kvaliteta, Spoljnotrgovinske komore BiH te entitetskih privrednih komora.

Sastanak je bio posvećen diskusiji na temu kako unaprijediti proces standardizacije u Bosni i Hercegovini, a cilj sastanka je bio da se dobiju povratne informacije o načinima na koje bi Institut mogao da unaprijedi svoj rad. Prisutni su upoznati s učešćem Instituta za standardizaciju BiH u organizacijama za standardizaciju na evropskom i međunarodnom nivou, obavezama Instituta kada je u pitanju punopravno članstvo u evropskim organizacijama za standardizaciju CEN i CENELEC, te uslugama Instituta i planovima za naredni period. 

Tom prilikom uručene su plakete i zahvalnice za izuzetan i značajan doprinos razvoju, primjeni i promociji standarda i za unapređenje standardizacije u Bosni i Hercegovini. Između ostalih, zahvalnicu je dobio i Drago Bijelić iz Republičkog zavoda za standardizaciju i metrologiju.

Iz Republičkog zavoda za standardizaciju i metrologiju na poslovnom sastanku su učestvovali: Nikola Đukić i Drago Bijelić.

 

227