23. Međunarodna izložba zlatarstva i časovničarstva SJAJ – Novi Sad

Mjesto i radno vrijeme održavanja izložbe: Hala "Master" Novi Sad, od 1- 4 novembra 2018. godine.  

Međunarodna izložba zlatarstva i časovničarstva SJAJ, prvenstveno se organizuje u cilju unapređenja poslovnih kontakata i razmjene iskustava, kako sa izlagačima iz Srbije, tako i sa profesionalcima iz oblasti zlatarstva i časovničarstva iz Evrope i svijeta.

Na Izložbi su prikazani zlatni, srebrni i nakit, burme i venčano prstenje, drago kamenje, zlatnici, srebrnjaci,  mašinski brušeni cirkoni, sintetičko kamenje za zlatarstvo, bižuterija, časovnici, ambalaža, mašine i alati za obradu nakita i graviranje, oprema i alati za zlatarstvo.

 U okviru izložbe održana je i Druga izložba minerala, fosila i dragog kamenja GEMEXPO. Posetioci su mogli da vide i po povoljnim cijenama kupe neobrađene minerale iz regiona i cijelog svijeta, originalne fosile, nakit kao i ukrasne i upotrebne predmete izrađene od dragog kamenja.

Međunarodna izložba zlatarstva i časovničarstva okupila je najviše izlagača iz Srbije, a učestovali su i učesnici iz Italije, Turske, Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Poljske.

Ispred Republičkog zavoda za standardizaciju i metrologiju Republike Srpske, izložbu su posjetili: Dubravka Pecalj, dipl. inž., Drago Bijelić, dipl.inž. i Nedeljko Bencuz, dipl.inž.

220