Konstitutivna sjednica Savjeta za standardizaciju BiH

Konstitutivna sjednica Savjeta za standardizaciju BiH

Konstitutivna sjednica Savjeta za standardizaciju Bosne i Hercegovine održana je 26.09.2017. godine (utorak) u prostorijama Instituta za standardizaciju Bosne i Hercegovine, Istočno Sarajevo, Vojvode Radomira Putnika 34, sa početkom u 13 časova.

Na sjednici je izvršeno konstituisanje Savjeta za standardizaciju Bosne i Hercegovine odnosno: izvršena vrifikacija imenovanih članova Savjeta, izabran predsjednik Savjeta, izabrani članovi i predsjednici Komisija Savjeta.

Pored toga, razmatran je i Prijedlog Poslovnika o radu Savjeta za standardizaciju Bosne i Hercegovine, Prijedlog Pravilnika o proceduri pripremanja, donošenja i objavljivanja bosanskohercegovačkih standarda, Nacrt srednjoročnog plana rada Instituta za standardizaciju Bosne i Hercegovine za period 2018-2020 godine, Prijedlog godišnjeg programa rada Instituta za standardizaciju Bosne i Hercegovine i druga pitanja.

Ispred Republičkog zavoda za standardizaciju i metrologiju, u radu Savjeta za standardizaciju Bosne i Hercegovine, učestvuju: Nikola Đukić i Drago Bijelić.