Презентација о важећим прописима Републике Српске

У организацији Министарства за економске односе и регионалну сарадњу и Координационог тијела за инфраструктуру квалитета производа и услуга у Републици Српској, у Административном центру Владе Републике Српске, 15. марта 2017. године одржана је презентација под називом „База важећих прописа Републике Српске који дефинишу техничке и друге захтјеве за производе и услуге", коју је отворио министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске, Златан Клокић.

Министар Клокић је поздравио присутне и истакао да јасно дефинисани важећи прописи и пратећи стандарди и њихова доступност пословној заједници и грађанима представља предуслов за боље пословање домаће привреде, раст извоза, веће привлачење инвестиција и бољу заштиту потрошача.

Након тога, одржане су сљедеће презентације:

  1. Прописи Републике Српске који дефинишу техничке и друге захтјеве и захтјеви процеса европских интеграција (Наташа Жугић – Министарство за економске односе и регионалну сарадњу)
  2. Регистар важећих прописа Републике Српске (Драго Бијелић – Републички завод за стандардизацију и метрологију)
  3. Планиране активности и обавезе републичких органа управе (Наташа Жугић – Министарство за економске односе и регионалну сарадњу)

Испред Републичког завода за стандардизацију и метрологију на презентацији су учествовали:

  1. Драго Бијелић, дипл.инж.
  2. Дубравка Пецаљ, дипл.инж.

214