Potpisan sporazum o saradnji sa Mašinskim fakultetom Banja Luka

Dana 22.03.2012. godine, u prostorijama dekana Mašinskog fakulteta, potpisan je sporazum o saradnji u oblasti standardizacije između Republičkog zavoda za standardizaciju i metrologiju Republike Srpske i Mašinskog fakulteta Banja Luka.

Saradnja između strana sastojaće se: u razmjeni informacija, pisanih materijala, iskustava i zajedničkog rada u oblasti standardizacije na teritoriji Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, međusobnoj pomoći i podršci u radu, sprovođenju interne i eksterne edukacije iz oblasti standardizacije i čitave infrastrukture kvaliteta i pružanju svih raspoloživih informacija iz područja standardizacije i tehničke regulative, uzajamnom pomaganju na polju informatičke infrastrukture (hardver, softver, dokumentacija i osoblje), redovnom razmjenjivanju informacija, dokumenata i publikacija iz područja standardizacije itd.

U cilju izvođenja vježbi iz predmeta „Standardizacija i industrijska legislativa“, tj. uvođenja CE znaka za proizvode, ili drugih potreba, Zavod će omogućiti Fakultetu uvid u tekstove svih standarda sa kojima raspolaže.

Sporazum su potpisali dekan Mašinskog fakulteta prof. dr Rogić Miroslav i v.d. direktor Republičkog zavoda za standardizaciju i metrologiju Nikola Đukić, dipl,inž. 
Potpisivanju sporazuma su prisustvovali prof. dr Jovišević Vid i Drago Bijelić, dipl.inž.

128

129