Microsoft eVlada radionica

U okviru Strategije razvoja eVlade Republike Srpske 2009-2012. godine, jedan od prioriteta je i stručno informatičko osposobljavanje zaposlenih , a posebno IT osoblja.

U okviru Ugovora o Strateškom partnerstvu između Vlade Republike Srpske i Microsoft korporacije, značajan broj eVlada (eGovrnment) rješenja su implementirana na Microsoft platformama.

S tim u vezi, Generalni sekretarijat Vlade Republike Srpske - Sektor za IT, u saradnji sa Microsoft korporacijom organizovao je jednodnevnu radionicu sa više tema iz ove oblasti.

Radionica je održana u srijedu, 26.10.2011. godine u zgradi Vlade Republike Srpske (konferencijska sala – prizemlje), Trg Republike Srpske, broj 1, sa početkom u 11 časova.

Ova radionica je bila i prilika da se uživo porazgovara o trenutnim e-uslugama Vlade Republike Srpske, njihovoj promociji, implementaciji i mogućem unapređenju.

Pozdravni govor je održao Krsto Grujić u ime Vlade Republike Srpske i Lejla Zukić-Krivdić, generalni menadžer Microsoft-a BiH a zatim su obrađene sledeće teme:

1)     Konzumerizacija IT-a – Mirad Maglić, Technology strategist, Microsoft BiH,

2)     Otvorenost i kompatibilnost Microsoft tehnologija – Jasmina Pilipović, Microsoft CEE,

3)     Open Source u javnom sektoru – Francois Meunier, Microsoft EMEA,

4)     Microsoft rješenja za efikasnije upravljanje IT infrastrukturom – Hans Gunter Dahn, Microsoft CEE,

5)     Značaj zaštite autorskih prava na računarskim programima – Lejla Hadžiabdić, Microsoft BiH,

 

Svi učesnici su popunili anketne listiće iz kojih su izvučena dva sretna dobitnika nagrada koje je dodjelila firma Lanaco.

Ispred Republičkog zavoda za standardizaciju i metrologiju Banja Luka na radionici je učestvovao Bijelić Drago, dipl.inž.

112

113

114

115

116